Dutch Data Masters

Uitgevoerde projecten

Card image cap

Data verrijking​

De Grieksegids.nl geeft gedetailleerde informatie over bezienswaardigheden aangevuld met aanbiedingen van de bekende touroperators. Deze informatie wordt verrijkt met extra informatie over de locatie. Door het toepassen van een Talend Job levert dit geautomatiseerde proces voor zowel de eigenaar van de site als de gebruiker een groot voordeel.

De Grieksegids wordt automatisch geïnformeerd indien informatie ontbreekt voor de verrijking. Door het eenmalig toe te voegen wordt dit in de toekomst automatisch meegenomen in iedere volgende update van de site, enkele maken per dag. De gebruiker krijgt gedetailleerde informatie over het gebied en de streek waar de diverse accommodatie liggen.

Card image cap

API connectie

Veel applicaties hebben tegenwoordig een prima interface om de gegevens op te vragen of toe te voegen. Zo beschikt de Mediacockpit over een uitgebreide REST API. Voor het koppelen van de Mediacockpit aan een ander systeem maken wij gebruik van Talend. De Talend job zorgt voor de juiste API calls tussen de verschillende systemen. Op deze wijze heeft de Dutch Data Masters, Magento gekoppeld aan de Mediacockpit. Hierdoor wordt de webshop automatisch van de laatste informatie voorzien.

Card image cap

Mediacockpit PIM

Online klanten willen bij het zoeken naar producten direct de juiste informatie zien. Denk hierbij aan kleuren, afmetingen, type, foto's, video's en nog veel meer. Als online bedrijf moet je snel en met hoge kwaliteit deze informatie verzamelen en opslaan. Door het toepassen van Mediacockpit als centraal Product Informatie Management systeem ontstaat het "golden record" Met deze informatie uit het systeem update u automatisch uw website(s), app's en geprinte informatie over uw producten.

Card image cap

Koppeling Excel Indesign

De klant heeft een Excel sheet met daarin de omschrijving van de producten inclusief prijs en kenmerken. De producttexten zijn opgemaakt met html codes in vier verschillende talen. Elk jaar wordt er een catalugs opgemaakt die door elk land goedgekeurd moet worden. Na het goedkeuren moeten er diverse teksten aangepast worden in verschillende talen. In het verleden werd elke wijziging handmatig doorgevoerd in Indesign. Door het Golang te gebruiken wordt de Excel sheet omgezet naar een Indesign XML waarbij de HTML codes omgezet worden naar de juiste UTF8 codes. Updaten van de catalogus vlak voor het drukken is geen enkle probleem meer. Niet alleen de kwaliteit is verbeterd maar ook is er een besparin in tijd gerealiseerd Door de automatisering.

Card image cap

Classificeren volgens ETIM

De grote multinational met vestigingen over heel de wereld moet zijn productdata in diverse landen aanleveren in een BMEcat file met de ETIM classificatie. Door het gebruik van e-proCAT kunnen zijn zelf de data classificeren en aanleveren aan de klant. De rol van Dutch Data Masters is begeleiden van de implemtatie en het trainen van de gebruikers wereldwijd.

Dutch Data Master Partner van 2BA

Data aanleveren aan 2ba (Nederland) en InstallData (België)

2BA staat voor Bestand Beheer Artikelen en is een neutrale datadienst voor het gecontroleerd en automatisch uitwisselen van elektronisch artikelengegevens tussen leverancier en afnemer op basis van ETIM standaards. Bij 2ba zijn alle technische kenmerken en handelsgegevens van producenten en groothandels uit de installatiebranche verzameld in één database. Hierdoor kun je als bedrijf dagelijks alle data uitwisselen met 2ba zodat je altijd over de meest actuele data beschikt.

Voorheen was het mogelijk om een excel sheet aan 2ba aan te leveren, zij controleerde de productgegevens en na akkoord werd dit geplaatst in hun database 2BA wil dat de kwaliteit van productdata verbetert en wil dit daarom aangeleverd krijgen volgens de ETIM classificatie (Europees Technisch Installatie Model).

Wat is ETIM?
Door de snelle groei van assortimenten, de behoefte van de klant om de juiste informatie te krijgen over een product en de wens om het snel geleverd te krijgen maakt dat de datakwaliteit steeds belangrijker wordt. ETIM speelt een belangrijke rol om te zorgen dat productgegevens een goede kwaliteit hebben. ETIM is beschikbaar in 12 talen en is een model waarbij producten eenduidig worden geclassificeerd in productklassen en kenmerken. ETIM wordt gebruikt door de gehele keten in de bouw-, installatie,- en maritieme sector.

Wat betekent dit voor jouw bedrijf?
Als producent of groothandel, groot en klein, ontstaat er een probleem wanneer je deze gegevens niet meer aan kan leveren op de vertrouwde manier aan 2BA. Natuurlijk is het belangrijk dat je producten door afnemers gevonden en gekocht kunnen worden. Grote organisaties zullen werken met een PIM-systeem, voor de kleine- en middelgrote bedrijven is dit vaak nog een stap te ver.

Dutch Data Masters zorgt dat jouw productdata volgens ETIM classificatie aangeleverd kan worden aan 2BA of INstallData.